Wellington Winery

Over ons

Over ons

Nieuws:

Wellington Winery is nu ook gevestigd in Maastricht. U kunt voor al u wijnen en wijncursussen/proeverijen en workshops terecht in de wijnbar van Maastricht: Wienkontor BK7 Bassin Kade 7, 6211 AL Maastricht of in ons warehouse en Tasting Room Spekstraat 14, 6223 BL Maastricht/Borgharen.

Wellington Winery heeft haar oorsprong in het importeren van wijnen uit Zuid Afrika en Duitsland. Inmiddels is de import uitgebreid met andere wijnlanden.

Wij zoeken voor een deel onze wijnhuizen zelf uit.

Vaak kleinere gepassioneerde wijnmakers die modern produceren maar toch de ambachtelijke kant niet uit het oog verliezen. Sustainable wijnbouw is hierbij een belangrijk uitgangspunt voor ons.

Naast import kun u bij ons terecht voor wijnproeverijen, cursussen, bedrijfsuitjes en relatiegeschenken.

Tip

De Sydney Wine Academy heeft onderzoek gedaan naar de temperatuur van rode wijn. De wijnexperts gingen op zoek naar de ideale temperatuur, en wat blijkt? 82 procent van de mensen drinkt rode wijn op kamertemperatuur. En dat is niet goed voor de smaak.

Zo moet het wel…

Rode wijn dien je te drinken op een temperatuur tussen de 12 en 18 graden. De smaak is dan meer in balans. Het is dus aan te bevelen de rode wijn licht te koelen voorafgaand aan consumptie.