Wijncursussen

Wijncursussen:
Locatie: Tasting Wines Wijnwinkel; Asemburgstraat 7; 6161 EV Geleen
Wijncursus SDEN1 (twee avonden): dinsdagavond 16 en 23 september 2025
In deze basiscursus leer je meer over hoe wijn wordt gemaakt, wat de bekendste druivenrassen zijn, over de bekendste wijnlanden, proeven etc. Naast theoretische uitleg proeft u per keer verschillende wijnen.
Kosten: € 65,00. Inclusief cursusmateriaal en de wijnen die geproefd worden.
Van 19.30 – 22.15 uur.
Wijncursus SDEN2 (vijf avonden): dinsdagavond 30 september – 11 november 2025
Deze wijncursus is voor beginnende wijnliefhebbers en professionals. In vijf avonden maakt u kennis met de belangrijkste wijngebieden en leert u de belangrijkste technieken van het wijnproeven. Over de hele cursus proeft u per avond 6 tot 8 wijnen: uw wijnkennis neemt toe en u leert steeds meer wijntermen. De cursus kunt u afronden met het landelijk erkend examen SDEN2.
Kosten: € 340,00. Inclusief cursusboek en -materiaal en de wijnen die geproefd worden.
Data: Dinsdagavond 30 september; 21 en 28 oktober; 4 en 11 november 2025.
Van 19.30 – 22.15 uur.
Wijncursus SDEN 3 (8 avonden): maandagavond 15 september – 17 november 2025
Klaar om je wijnkennis naar een hoger niveau te tillen? De Wijnbrevetcursus SDEN-3, verspreid over 8 avonden, verdiept je kennis van wijnregio’s, druivenrassen en wijn-spijscombinaties (theorie én praktijk). Maak van jezelf een echte wijnkenner!
De Wijnbrevetcursus SDEN-3 biedt een diepgaande verkenning van de wereld van wijn. Je leert alles over de geschiedenis van wijn, wijnbouw, vinificatieprocessen, druivenrassen en de belangrijkste wijnlanden. Daarnaast krijg je inzicht in wijnbehandeling, wijn en gerechten, en leer je kwaliteitsverschillen herkennen. Het hoogtepunt van de cursus is het leren proeven en beoordelen van wijn.
Kosten: € 460,00. Inbegrepen: eigen glazen; de te proeven wijnen; wijn + spijs tijdens 2 cursusavonden; studiewijzers en werkmappen; oefentoets.
Exclusief: cursusboek “Aan de slag met wijn”; examen SDEN-3.
Data: Maandag 15, 22 en 29 september; 20 en 27 oktober; 3, 10 en 17 november
Van 19.30 – 22.15 uur.
Beter leren proeven (1 avond): woensdagavond 26 november 2025
In deze workshop leer je meer over hoe wijn wordt gemaakt, welke bekendste druivenrassen, hoe wijn proeven etc. Naast theoretische uitleg proeft u 10 verschillende wijnen.
Kosten: € 29,50 . Dit is inclusief cursusmateriaal en de wijnen die geproefd worden.
Van 19.30 – 22.15 uur.
Aanmelden kan via mail: info@wellingtonwinery.nl of via onze webshop.
High Wine: zondagmiddag 24 augustus 2025 en op aanvraag:
Vanaf 13.00 uur kunt u reserveren voor onze inmiddels vermaarde High Wine. 4 wijnen met verschillende gerechtjes. Da’s genieten!
Kosten: € 36,50
Oesters & Bubbels: zondagmiddag 21 september 2025
Voor de oesterliefhebber een must om bij te zijn! Proef 3 verschillende oesters voor € 8,00.
Bijbehorende Cava: € 5,00 per glas. Liever Champagne…. € 8,00 per glas!
Workshop Sicilië versus Sardinië: woensdagavond 24 september 2025
Twee verschillende Italiaanse eilanden. Sicilië, een vulkanische eiland, wat je ook terug proeft in veel wijnen; Sardinië, een eiland met een Spaans tintje dat wijnen biedt met veel authenticiteit en typiciteit.
Kosten: € 26,50 Aanvang: 19.30 uur.
English Sunday Roast Lunch: zondagmiddag 28 september 2025
Vanaf 12:30 kunt u reserveren voor een typische Engelse Zondag Lunch. Beef & lamsvlees, diverse gegrilde groenten, Yorkshire pudding en natuurlijk onze homemade gravy (jus)!
Kosten € 26,50 p.p. Bijbehorende wijn: € 5,50 per glas.
Als extra: dessert Sticky Toffee Pudding € 7,50.
Workshop Port – wijn en kaas: dinsdagavond 7 oktober 2025
Lekker een port met een mooi stukje kaas…. Een veel gehoorde uitspraak. In de workshop gaan we kijken en proeven welke wijnen/port bij welke kazen passen.
Kosten € 26,50
Workshop Saké: najaar 2025 – woensdagavond 5 november 2025
In deze workshop nemen wij je mee op reis in de wereld van Saké. Een koel glas sake smaakt verrukkelijk bij sushi, nasi maar ook bij sudderlapjes.
Kosten: € 26,50 Aanvang: 19.30 uur.
Workshop Wijn & Spijs: woensdagavond 12 november 2025
Een goede wijn & spijs-combinatie maken is geen magie maar een wetenschap. Iedereen kan dat leren. Tijdens deze workshop worden de basisbeginselen van wijn & spijs uitgelegd..
Kosten: € 26,50 Aanvang: 19.30 uur.
Workshop Bourgogne versus Loire: woensdagavond 19 november 2025
Twee verschillende Franse wijngebieden met hun eigen karakteristieke druivensoorten. Op de proeftafel staan 4 Bourgogne- en 4 Loire-wijnen
Kosten: € 26,50 Aanvang: 19.30 uur.
Workshop en proeverij Nizza: dinsdagavond 25 november 2025
Voor de liefhebbers van deze bijzondere wijn uit Piemonte: verticaal wijnen proeven van 6 jaargangen.
Kosten: € 26,50 Aanvang: 19.30 uur.